L’ensaïmada per emportar-se de Mallorca

Aquest pastís típicament mallorquí, que es remunta al segle XVII , apareix per tot arreu en cafès i pastisseries al llarg  de la illa. Amb el temps s’ha convertit en la nostra més dolça ambaixadora , i acompanya , embolicada en una característica caixa de cartró octogonal , als turistes en la seva tornada a la llar .

N’hi ha de crema, de xocolata, de cabell d’àngel o préssec . També es pot omplir amb altres productes, però la tradicional és la llisa , sense cap tipus de farcit. L’ensaïmada té forma d’espiral i consta d’una massa fermentada elaborada amb farina , sucre , ous i mantega de porc, en català saim , d’aquí el seu nom.

Continuar llegint (Article de El País)

Un article escrit amb molt d’afecte de Miquel Àngel Vicente de Vera del diari – El País